tirsdag den 20. april 2010

Suppegrønt

I fredags havde jeg fødselsdag og vejret var selvfølgelig helt fantastisk :-)

Men dagen blev ikke fejret i haven, for jeg fik gæster til middag: mine forældre, min søster og svoger og lille Alfred. Menuen stod på suppe, steg og is:

Suppe Primavera, med sprød bacon, creme fraiche og grønt drys
Indbagt mørbrad (yes, det' 80'er) med hasselbackkartofler, champignonsauce og grøn salat
Vanilleis med friske blåbær, revet citronskal og hakket mørk chokolade.

Og hvad har det så med havebloggen at gøre??!

Jo, det var jo en storartet anledning til at høste årets første 'afgrøde', så jeg var i haven efter brændenælder, skvalderkål og mælkebøtteblade til forretten.
Havde desværre for travlt med værtinderollen til at huske at fotografere resultatet, men det smagte fantastisk, og labert så det ud. Her kommer opskriften:

Suppe Primavera, forret til fem personer:

2-3 bagekartofler (ca 400 g)
lidt olie
1 bundt purløg
200 g ærter
2 dl vand

1 bouillonterning
timian (1 tsk tørret eller 1 spsk frisk)
ca. ½ l spæde skud af brændenælde, skvalderkål og mælkebøtte
2,5 dl madlavningsfløde
salt, peber
1 pk bacon i skiver

2,5 dl creme fraiche
knust tørret chili
flutes eller andet madbrød

Kartoflerne skrælles og skæres i tern og svitses i olien sammen med 1/3 af purløgene, klippet i småbidder. Tilsæt ærter, vand, bouillonterning og timian, bring suppen i kog og lad det simre i 10-15 minutter, intil kartoflerne er kogt i smadder. Tilsæt de spæde skud, som i mellemtiden er skyllet grundigt og hakket groft. Lad det småkoge endnu 2 minutter. Køl suppen lidt af og blend den godt igennem. Tilsæt fløde lidt efter lidt, indtil suppen har den ønskede konsistens. Smag til.

Baconskiverne steges sprøde og drypper af på fedtsugende papir. Resten af purløgene hakkes til drys. Server suppen i små skåle med en klat creme fraiche, drys med bacon og purløg og en lillebitte smule chili - og spis brød til.

VELBEKOMME!

1 kommentar:

  1. Det lyder godt nok spændende!!! Og lækkert.. Fin blog du har her..

    SvarSlet